Knjiga o naravi v kuhinji
Simpatični dnevniški zapisi
Pri Cankarjevi založbi je izšla knjiga Narava v kuhinji Alenke in Lovra Rozmana, ki v obliki dnevniških zapisov prinaša vrsto uporabnih informacij o divjih rastlinah ter predlogov za njihovo uporabo v kulinariki in kozmetiki.
Rastlinsko bogastvo Slovenije je izjemno in enako bogata je slovenska tradicija uporabe teh zakladov. Divje rastline, na primer regrat in kopriva, so v naši kuhinji zelo dobro ukoreninjene in marsikdo si jih tu pa tam privošči na krožniku.
Družina Alenke in Lovra Rozmana pa divje rastline uporablja skoraj ves čas in tako je nastala tudi knjiga Narava v kuhinji. Z njo bodo slastni koščki narave na jedilniku prav vse leto, saj so okusni, zdravi in blizu, le nabrati jih je treba.
»Zeli, cvetovi in plodovi, ki jih lahko sami naberemo v naravi, ne le izboljšajo okus in popestrijo jedilnik, temveč s svojimi zdravilnimi učinkovinami pomagajo našemu telesu vzdrževati ravnotežje,« je v predgovoru h knjigi zapisala dr. Jasna Lojk.
Simpatični dnevniški zapisi v knjigi vam bodo pomagali spremljati, kdaj raste katera »rožica«, za kaj je dobra in kje jo najdete. V receptih za vsak dan in posebne priložnosti pa izveste, kako si z njo popestrite jedilnik. Tako boste na primer za marec našli recepte za čips s koprivovo pomako, hrenov namaz, masleni regrat, štrudelj z brezo, fižolove njoke s hrenovo polivko, cvetačo s penušjekom, piščančje srčke s trobenticami pa tudi tortelini bodo s trobenticami okusnejši …
Divje rastline pa niso dobrodošle le pri pripravi okusnih jedi, ampak tudi za domačo zeliščno kozmetiko. Ob uporabnih nasvetih iz knjige Narava v kuhinji boste lahko pripravili mazilo za zdravo kožo, kremo za praske, kremo za rdeče oči …
»To je knjiga o naravi v naši kuhinji. Naj vam bo v navdih, da kakšen košček narave prinesete tudi v svojo.« Alenka in Lovro Rozman
Predplačniške kartice Mladinska knjiga PLUS
Podarite e-knjige, zvočnice, branke in serije video vsebin z eno aplikacijo.